Wat zijn de kosten voor het gebruik van thuisdiensten?

De kosten voor het gebruik van thuisdiensten bestaan voor de professional alleen uit een kleine commissie per boeking. Zonder boeking zijn er dus ook helemaal geen kosten, mooi toch? Het plaatsen en aanpassen van je profiel, prijslijst en foto’s verzorgen we namelijk geheel gratis. Voor de klant zijn er geen kosten. Voor meer informatie kun je met ons contact opnemen.

Wanneer word ik uitbetaald?

De online betalingen van de klanten aan thuisdiensten worden wekelijks aan de professional uitbetaald. Hierbij wordt de commissie voor thuisdiensten verrekend.

Hoe word ik meer geboekt?

Zorg voor een duidelijke omschrijving van jezelf, jouw bijzonderheden en unieke stijl. Zorg ook voor een passende profielfoto en een unieke achtergrondfoto. Hierdoor is de kans groter dat je door klanten wordt geselecteerd. Vraag een klant ook altijd om een referentie achter te laten op jouw profiel. Hoe meer positieve beoordelingen, hoe groter de kans is op nieuwe aanvragen!

Hoe ga ik om met reistijd?

Door meerdere afspraken achter elkaar en door het verkeer, is de reistijd tussen je afspraken soms lastig in te schatten. We raden je aan om de normale reistijd iets ruimer te plannen. Zo kom je op tijd bij je volgende klant en maak je meteen een goede indruk!

Zijn referenties anoniem?

De klant bepaalt tijdens het plaatsen van de referentie of hij anoniem wilt blijven of niet.

Kunnen referenties worden verwijderd?

Ja, in bepaalde gevallen kunnen we een referentie verwijderen. Indien je van mening bent dat een referentie dient te worden verwijderd kun je met ons contact opnemen. Vervolgens onderzoeken we de referentie en indien nodig treffen we maatregelen.

Hoe zit het met contracten en opzegtermijnen?

Als je je dienst bij thuisdiensten aanmeldt, ben je niet gebonden aan contracten of opzegtermijnen. Als je geen gebruik meer wilt maken van thuisdiensten, dan kun je dit aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar info@thuisdiensten.com of door het contactformulier in te vullen. We verwijderen je gehele profiel dan op korte termijn van de site.

Waar kan ik terecht met mijn vragen, klachten en/of opmerkingen?

Als je een vraag, klacht of opmerking hebt over thuisdiensten, stuur dan een e-mail naar info@thuisdiensten.com of vul het contactformulier in. We nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

The message will be closed after 20 s
Ajax Loading